بچه ها سلاااااام! صبح روز دوشنبه تون به خیر و خوشی ایشالا!!! امروز دوشنبه مصادف هست با نوزدهم ماه مبارک رمضان ، لذا فرا رسیدن ایام ضربت خوردن و شهادت مظلوم ترین محبوب خدا ، مولی الموحدین حضرت امیر المؤمنین علی علیه السلام را بر عموم شیعیان آن حضرت و شما دوستان و اساتید گرامیم تسلیت عرض میکنم.
عاقا همه مون از خاک بوجود اومدیدم! قبول دارین؟؟! من خودم رو عرض میکنم سر تا پام رو که خلاصه کنن فوقش میشم یه مشت خاک که ممکن بود خشتی باشه تو دیوار یک خونه یا سنگی تو دامان یک کوه! یا قدری سنگریزه در انتهای یک اقیانوس و یا شاید هم خاکی از گلدون! یا حتی غباری باشم بر پنجره! اما خدای بزرگ من رو از این میان برگزید برای نهایت شرافت و انسانیت! پروردگارم که بزرگوارانه اجازه ام داد به نفس کشیدن ، دیدن ، شنیدن ، فهمیدن و ارزنده ام کرد ، به واسطه ی نفسی که در من دمید ، من منتخب گشته ام برای قُرب ، برای سعادت!! من مشتی از خاکم که خدایم اجازه ام داده به انتخاب و تغییر! به شوریدن! به عشق! بعله عشق!!!! وای بر من اگر که قدر ندونم! خدایا دوستت دارم و می پرستمت و هیچکس جز تو لایق پرستیدن نیست! قبولم کن لطفاً!!
و امّا اعمال شبهاى قدر که بر دو نوع هستش: یکى اعمالى که در هر سه شب باید انجام داد و دیگری اعمالى که مخصوص به هر یک از شبهاى قدر هست.
اول: اعمالى است که در هر سه شب باید انجام داد و آن چند عمل است:
اوّل: غسل کردن. علاّمه مجلسى فرموده بهتر است غسل این شبها در هنگام غروب آفتاب انجام گیرد که نماز شام را با غسل بخواند.
دوم: دو رکعت نماز که در هر رکعت پس از سوره «حمد» هفت مرتبه «توحید» خونده و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگوید اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه در روایت نبوى اومده که از جاى برنخیزد تا خدا او و پدر و مادرش را بیامرزد.
سوم: قرآن مجید را باز کند و در برابر خود گرفته و بگوید:
اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِکِتَابِکَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِیهِ وَ فِیهِ اسْمُکَ الْأَکْبَرُ وَ أَسْمَاؤُکَ الْحُسْنَى وَ مَا یُخَافُ وَ یُرْجَى أَنْ تَجْعَلَنِی مِنْ عُتَقَائِکَ مِنَ النَّارِ. خداى از تو درخواست مىکنم به حق کتاب نازل شدهات و آنچه در آن است،و در آن است نام بزرگتترت،و نامهاى نیکوترت و آنچه بیمانگیز است و امیدبخش ، اینکه مرا از آزادشدگان از آتش دوزخ قرار دهى. سپس هر حاجت که دارد بخواهد. اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَ بِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ خدایا به حق این قرآن و به حق کسىکه آن را بر او فرستادى و به حق هر مؤمنى که او را در قرآن ستودى و به حق خود بر آنان ، پس احدى شناساتر از تو به حق تو نیست.
چهارم سپس ده مرتبه بگوید: بِکَ یَا اللَّهُ به ذاتت اى خدا. و ده مرتبه بِمُحَمَّدٍ به حق محمّد. و ده مرتبه بِعَلِیٍّ به حق على و ده مرتبه بِفَاطِمَةَ به حق فاطمه و ده مرتبه بِالْحَسَنِ به حق حسن و ده مرتبه بِالْحُسَیْنِ به حق حسین و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ به حق على بن الحسین و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ به حق محمّد بن على و ده مرتبه بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ به حق جعفر بن محمّد و ده مرتبه بِمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ به حق موسى بن جعفر و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُوسَى به حق على بن موسى و ده مرتبه بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ به حق محمد بن على و ده مرتبه بِعَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ به حق على بن محمّد و ده مرتبه بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ به حق حسین بن على و ده مرتبه بِالْحُجَّةِ به حق حجّت. پس هر حاجتى که دارى از خدا بخواه.
پنجم: حضرت سید الشهّدا علیه السّلام را زیارت کند. در روایت آمده: هنگامى که شب قدر مىشود منادى از آسمان هفتم از پشت عرش ندا سر مىدهد که خدا هرکه را به زیارت مزار امام حسین علیه السّلام آمده آمرزید.
ششم: این شبها را احیا بدارد ، روایت شده هر که شب قدر را احیا بدارد گناهانش آمرزیده مىشود هرچند به شماره ستارگان آسمان و سنگینى کوهها و پیمانه دریاها باشد.
هفتم: صد رکعت نماز بجا آورد که فضلیت بسیار دارد و بهتر آن است که در هر رکعت پس از سوره «حمد» ده مرتبه «توحید» بخواند.
هشتم: این دعا را بخواند: اللَّهُمَّ إِنِّی أَمْسَیْتُ لَکَ عَبْدا دَاخِرا لا أَمْلِکُ لِنَفْسِی نَفْعا وَ لا ضَرّا وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءا أَشْهَدُ بِذَلِکَ عَلَى نَفْسِی وَ أَعْتَرِفُ لَکَ بِضَعْفِ قُوَّتِی وَ قِلَّةِ حِیلَتِی فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِی مَا وَعَدْتَنِی وَ جَمِیعَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَیَّ مَا آتَیْتَنِی فَإِنِّی عَبْدُکَ الْمِسْکِینُ الْمُسْتَکِینُ الضَّعِیفُ الْفَقِیرُ الْمَهِینُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِی نَاسِیا لِذِکْرِکَ فِیمَا أَوْلَیْتَنِی وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِکَ فِیمَا أَعْطَیْتَنِی وَ لا آیِسا مِنْ إِجَابَتِکَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّی فِی سَرَّاءَ [کُنْتُ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِیَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاءِ خدایا شام کردم درحالى که براى تو تنها بنده کوچک و خوارى هستم که براى خویش سود و زیانى را به دست ندارم و نمىتوانم از خود پیشآمد بدى را بازگردانم ، به این امر بر خویش گواهى مىدهم و در پیشگاهت به ناتوانى و کمى چاره ام اعتراف مىکنم ، خدایا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و آنچه را به من و همه مردان و زنان مؤمن ، از آمرزش در این شب وعده دادى وفا کن و آنچه را به من عنایت فرمودهاى کامل ساز که من بنده بیچاره ، درمانده ، ناتوان ، تهیدست خوار توام.خدایا مرا فراموش کننده ذکرت قرار مده ، در آنچه سزاوار آنم فرمودى و نه فراموش کننده احسانت ، در آنچه عطایم نمودى و نه ناامید از اجابتت ، گرچه مدّت زمانى طولانى گردد ، چه در خوشى یا ناخوشى یا سختى یا آسانى یا عافیت یا بلا یا تنگدستى یا در نعمت همانا تو شنونده دعایى.
این دعا را کفعمى از امام زین العابدین علیه السّلام روایت کرده که در این شبها در حال قیام و قعود و رکوع و سجود مىخواندند و علاّمه مجلسى فرموده: بهترین اعمال در این شبها درخواست آمرزش و دعا است ، براى حوایج دنیا و آخرت خود و پدر و مادر و خویشان و برادران و خواهران مؤمن ، چه آنانکه زندهاند و چه آنان که از دنیا رفتهاند و خواندن اذکار و صلوات بر محمّد و آل محمّد علیهم السّلام به هر اندازه که بتواند و در بعضى از روایات وارد شده: دعاى جوشن کبیر را در این سه شب بخواند. فقیر گوید: که دعاى جوشن کبیر را در بخشهاى پیش آوردهام. روایت شده که خدمت رسول خدا صلى اللّه علیه و آله عرض شد: اگر شب قدر را یافتم از خداى خود چه بخواهم؟ فرمود:عافیت.
دوّم: اعمال مخصوص هر یک از این شبها است.
1 . صد مرتبه اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه
2 . صد مرتبه اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ.
3 . یا ذَاالَّذى کانَ قَبْلَ کُلِّشَىْءٍ ثُمَّ خَلَقَ کُلَّشَىْءٍ ثُمَّ یَبْقى اى که بوده اى پیش از هر چیز و آفرید هر چیز را و سپس تنها او باقى ماند وَیَفْنى کُلُّشَىْءٍ یا ذَا الَّذى لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَى ءٌ وَیا ذَاالَّذى لَیْسَ فِى
و هر چه هست فانى شود اى که نیست مانندش چیزى اى که معبودى جز او در السَّماواتِ الْعُلى وَلا فِى الاْرَضینَ السُفْلى وَلا فَوقَهُنَّ وَلا تَحْتَهُنَّ آسمانهاى بالا و نه در زمینهاى پائین و نه فوق آنها و نه زیر آنها وَلا بَیْنَهُنَّ اِلهٌ یُعْبَدُ غَیْرُهُ لَکَ الْحَمْدُ حَمْداً لا یَقْوى عَلى اِحْصاَّئِهِ و نه در مابین آنها نیست خاص تو است ستایش آن ستایشى که توانائى ندارد بر شماره اش اِلاّ اَنْتَ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمِّدٍ صَلوةً لا یَقْوى عَلى کسى جز تو درود فرست بر محمد و آل محمد درودى که توانائى نداشته باشد بر اِحْصاَّئِها اِلاّاَنْتَ شماره اش کسى جز تو
4 . بخواند دعای:
اَللّهُمَّ اْجْعَلْ فیما تَقْضى وَتُقَدِّرُ مِنَ الاْمْرِ الْمَحْتُومِ خدایا قرار ده در آنچه حکم کرده و مقدر فرموده اى از سرنوشت حتمى وَفیما تَفْرُقُ مِنَ الاْمْرِ الحَکیمِ فى لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَفِى الْقَضاَّءِ الَّذى لا و در آنچه جدا کنى از فرمان حکیمانه ات در شب قدر و در آن قضا و قدرى که برگشت و یُرَدُّ وَلا یُبَدَّلُ اَنْ تَکْتُبَنى مِنْ حُجّاجِ بَیْتِکَ الْحَرامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمُ تغییر و تبدیلى ندارد که نام مرا در زمره حاجیان خانه محترمت (کعبه ) بنویسى آنان که حجشان الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمُ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمُ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئاتُهُمْ وَاجْعَلْ مقبول و سعیشان مورد تقدیر و گناهانشان آمرزیده و کردار بدشان بخشوده شده است و قرار ده فیما تَقْضى وَتُقَدِّرُ اَنْ تُطیلَ عُمْرى وَتُوَسِّعَ عَلَىَّ فى رِزْقى در آنچه مقدر فرموده اى که عمر مرا طولانى کرده و روزیم را وسیع گردانى وَتَفْعَلَ بى کَذا وَکَذا و به جاى کلمه کَذا وَکَذا حاجت خود را ذکر کند.
من رو هم از دعای خیرتون در این شبهای عزیز فراموش نکنید!!!